Turizm Fakültesi Öğrencileri Otomasyon Programları Eğitimleri İle İş Hayatında Daha Rekabetçi Bir Konuma Gelecek
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Turizm Fakültesi öğrencileri okuldaki eğitimleri dışında aldıkları sertifika programlarıyla da kendi iş alanlarında öncü olmaya devam ediyor. Turizm Fakültesi dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıışık Turizm Rehberliği bölümü öğrencileri için Amadeus, Galileo ve Sabre gibi seyahat otomasyon ve biletleme programları, Turizm İşletmeciliği bölümü öğrencileri için Fidelio ve Opera gibi önbüro otomasyon programları ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü öğrencileri için ise menü yönetimi, maliyet ve materyal kontrol, müşteri ilişkileri ve operasyon yönetimi gibi konularda gelişmeye olanak sağlayan Yiyecek İçecek Otomasyon Sistemleri eğitimi ile öğrencilerin daha donanımlı hale gelmesi için gayret gösterdiklerini belirtti. Dekan, sadece diploma değil öğrencilerin mezuniyetine kadar farklı sertifikalara sahip olarak sektörde aranan niteliklere ulaşmalarını arzu ettiklerini açıkladı. Programları alan öğrenciler ilgili kuruluşlardan da yetkinlik belgesi almaya hak kazanabilecekler.
Prof.Dr. Sarıışık ayrıca, Turizm Rehberliği (1. ve 2. Öğretim), Turizm İşletmeciliği ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümlerinin kontenjanlarının yüzde yüz doluluğa ulaştığını ve özellikle Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünün Türkiye’deki toplam 158 bölüm içerisinde 20’li sıralarda yer aldığını ve henüz geçen yıl açılmasına rağmen büyük bir başarı elde ettiğini belirtti. Uygulama mutfağına ilişkin üniversiteden destek alınacağını vurgulayan Prof.Dr. Sarıışık, Sakarya’daki kurum ve kuruluşlarında desteğiyle uygulama mutfağı inşaatına önümüzdeki günlerde başlanarak kısa sürede tamamlanmasını ümit ettiğini açıkladı. Böylece hedeflerinin ilk 10’a girmek olduğunun altını çizdi.