Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi 2019-2020 eğitim-öğretim yılı ilk dersi fakülte dekanı Prof.Dr. Mehmet Sarıışık tarafından kongre salonunda verilen dersle başladı. Dekan Sarıışık, Türk turizminin her geçen gün büyümeye ve gelişmeye devam ettiğini ve kaliteli personele ihtiyacın buna paralel olarak arttığını rakamlarla açıkladı. Ayrıca, eksik ve sıkıntılarına rağmen turizm fakültesinin büyük bir aile olduğunun altını çizerek öğrencilere yabancı dil, deneyim ve otomasyon konuları başta olmak üzere kendilerini geliştirmelerini tavsiye etti. Prof.Dr. Sarıışık öğrencilere birkaç müjde de verdi. Mevcut bölümlerin Türkiye sıralamalarındaki üstün başarısı, uygulama mutfağı inşaatının başlıyor olması, en zengin akademik kadroya sahip beş fakülteden birisi olması, otomasyon şirketleriyle imzalanan anlaşmalarla birlikte dijital eğitime yönelim, gelecek yıl beşincisi düzenlenecek olan Türkiye’nin en prestijli kongresi olan UGTAK-Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresinin turizm fakültesinde düzenlenecek olması ve 2021’de 21. si düzenlenecek olan ilk ve en önemli kongrelerden birisi olan Ulusal ve Uluslararası Turizm Kongresine ev sahipliği adayı olunması bu müjdelerden bazılarıydı. Ek olarak fakültenin kendi kongresi olan ve ilki geçen yıl düzenlenen INGANT-International New Generations and New Trends’ in 2020 yılında ikincisinin düzenleneceği de açıklandı. Programın sonunda bölüm başkanları ve akademik kadronun tanıtımının ardından öğrencilere aşure ikramı yapıldı.