Turizm Fakültesi öğrencilerinin teorik bilgilerinin yanında pratik becerilerinin gelişmesini hedeflediği dijital atılımlar kapsamında dünyanın en önemli GDS (Global Dağıtım Sistemleri) firmalarından Sabre ile işbirliği anlaşması imzalandı. Başka bir programı nedeniyle imza törenine katılamayan Turizm Fakültesi Dekanı Sn. Prof. Dr. Mehmet SARIIŞIK ve Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Sn. Doç. Dr. Burhanettin ZENGİN telefonla bağlanarak bu anlaşmanın her iki taraf içinde hayırlı olması diledi. Sabre Türkiye Direktörü Sn. Altuğ Bekdemir ise, Türkiye’de büyük bir potansiyele sahip Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ile yaptıkları bu anlaşmanın kendilerini heyecanlandırdığını dile getirerek, işbirliğinin her iki tarafa da katkı sağlayacağını ifade etti.

Bu bağlamda Sn. Arş. Gör. Dr. Ümit ŞENGEL ile Sabre Türkiye Direktörü Sn. Altuğ Bekdemir arasında imzalanan anlaşma ile birlikte öğrencilerin otomasyon ve biletleme konusunda pratik eğitim almalarında önemli bir aşamada daha kaydedildi.

Bu işbirliği kapsamında bölümümüz öğretim elamanlarından Sn. Arş. Gör. Dr. Ümit ŞENGEL ve Sn. Arş. Gör. Mustafa ÇEVRİMKAYA Sabre eğitimini başarıyla tamamlayarak eğitici sertifikası almaya hak kazanmışlardır