Ana içeriğe atla

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 2. Sınıf öğrencisi İrem Karahan ve Sapanca Turizm MYO Aşçılık Programı 2. Sınıf öğrencisi Şevval Yiğit, Öğr. Gör. Evrim Karaca önderliğinde 10-14 Ekim 2019 tarihleri arasında Ohrid-Makedonya’da gerçekleştirilen 4. Uluslararası Gastronomi Yarışması (The Fourth International Gastronomy Competition) GastroMak’a katılmıştır. 10’dan fazla ülkeden 300’ün üzerinde yarışmacının katıldığı yarışmada 10 kategori belirlenmiş olup, 50’den fazla jüri üyesi görev almıştır. ‘Tavuk Yemekleri’ kategorisinde yarışan İrem Karahan, Gümüş Madalya kazanmıştır. Şevval Yiğit ise ‘Ulusal Yemek’ ve ‘Sıcak Yemek’ kategorilerinde yarışmış ve 2 adet Gümüş Madalya almıştır. SUBÜ öğrencileri Makedonya’dan toplam 3 Gümüş Madalya ile dönmüştür.

 

SUBÜ Turizm Fakültesi uygulama mutfağının inşaatı, Rektörlük öncülüğünde başlatılmış olup, bütün kurum ve kuruluşların desteği beklenmektedir. Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıışık uygulama mutfağı olmadan gelen başarıların mutfağın tamamlanmasıyla artacağını belirtmektedir.

Galeri