2019-2020 Öğretim yılı Yaz Öğretimi Tek Ders Sınavları için başvuru ve sınav takvimi aşağıda listelenmiştir.

Lisans ve Ön Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğine göre öğrenciler aşağıdaki şartlar doğrultusunda başvurularını gerçekleştirebilirler:

1. Mezuniyetleri için tüm derslerden (staj hariç) devam şartını yerine getirerek FF veya GR notu aldığı tek dersten, öğrenimi süresince bir kez olmak üzere akademik takvimde belirlenen tarihlerde tek ders sınav hakkı verilir.
  2. Tüm derslerden geçer not aldığı halde mezun olmak için gereken 2.00 genel ağırlıklı not ortalamasını sağlayamayan öğrencilere seçecekleri bir dersten, öğrenimi süresince bir kez olmak üzere akademik takvimde belirlenen tarihlerde tek ders sınav hakkı verilir.
  3. Tek ders sınav sonucunda en yüksek notu (AA) alması halinde dahi genel ağırlıklı not ortalamasını 2.00’a yükseltemeyecek öğrenciye tek ders sınav hakkı tanınmaz.
  4. Devamsızlıktan dolayı başarısız olunan ders için Tek Ders sınav hakkı tanınmaz. Dersi ilk defa alıp “DZ” notu ile kalan öğrenci Tek Ders Sınavına giremez. (Fakat öğrenci dersi daha önceki dönemlerde almış ve “FF” veya “GR” notu ile başarısız olmuşsa Tek Ders Sınavına girebilir.)
  5. Öğrencilerimiz, akademik takvimde belirtilen 09 Eylül 2020 tarihine kadar SABİS sisteminin  sol tarafında bulunan menüden “Tek Ders Başvurusu” seçeneğinden işlem yaparak başvurularını gerçekleştirebilirler.

Tek Ders Başvurusu Sabis üzerinden  24 Ağustos-09 Eylül 2020 arasında yapılacaktır.

Tek Ders Sınavları 11 Eylül 2020 tarihinde yapılacaktır. Sınav Programı 1 günce web sayfamızda ilan edilecektir.