Mazeretleri nedeniyle vize sınavlarına giremeyen öğrencilerin Listesi ve Mazeret Sınav  Programı ekte yayınlanmıştır.

Mazeret Sınavı Senato Esasları

(5) Yıl içi ve yılsonu sınavları için mazeret sınavları yapılacaktır. Mazeretleri nedeniyle sınavlara giremeyen öğrenciler, sınavların tamamlanmasının ardından 5 iş günü içinde mazeretlerini bildiren bir dilekçeyle e-posta, faks gibi elektronik ortamlar üzerinden bağlı bulundukları birimlere başvururlar.

(6) Yıl içi Mazeret sınavları, ilgili birimin belirleyeceği gün ve saatlerde, yıl sonu mazeret sınavları akademik takvimde ilan edilen tarihlerde yapılır. Mazeret sınavlarıyla ilgili olarak “Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Lisans ve Önlisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği” hükümleri, “Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği” hükümlerince hareket edilir. Ayrıca, uzaktan öğretim süreçlerinde online sınavlarda, internet kesintisi, elektrik kesintisi ve bilgisayar arızası yaşanması mazeret hali olarak değerlendirilecektir. Mazeret sınavları ile ilgili başvurularda, mazeret durumunu gösterir inandırıcı/ikna edici bir ek belge sunulması zorunludur.

(7) Aynı gün ve saatte sınavları çakışan öğrencilere, giremedikleri sınavlar için mazeret sınavı hakkı tanınır. Bu durumdaki öğrencilerin de ilgili birime bu maddenin beşinci fıkrasında belirtilen süre içinde dilekçeyle başvurmaları zorunludur.