SUBÜ’de Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü olarak atanan Prof. Dr. Naci Çağlar’dan boşalan rektör yardımcılığı görevine Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Oğuz Türkay atandı. Türkay düzenlenen törenle görevine başladı.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nde (SUBÜ), Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü olarak atanan Prof. Dr. Naci Çağlar’dan boşalan rektör yardımcılığı görevine Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Türkay atandı. Türkay, Rektör Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sinan Serdar Özkan ve Prof. Dr. Ali Fuat Boz, Genel Sekreter Dr. Öğretim Üyesi Gökhan Ergen ve öğretim üyelerinin katıldığı törenle görevine başladı. Türkay; topluma hizmet, kalite süreçleri, üniversitenin dış ilişkileri ile sosyal faaliyetlerden sorumlu olacak.

Prof. Dr. Oğuz Türkay kimdir?
1975 yılında dünyaya gelen Prof. Dr. Oğuz Türkay, 1996 yılında Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Nevşehir Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’ndan mezun oldu. 2003 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Anabilim Dalı’nda yüksek lisans, 2007 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Anabilim Dalı’nda doktora derecesini aldı. 2008 yılında yardımcı doçent, 2012 yılında doçent oldu. 2018 yılında SUBÜ Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nde Profesör kadrosuna atandı. Türkay, 2017-2018 yılları arasında Turizm Fakültesi Dekan Yardımcılığı, 2018-2020 yılları arasında Sapanca Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü, 2020’den bu yana ise Turizm Fakültesi Dekanlığı görevlerini yürüttü. Turizm işletmelerinde stratejik yönetim, örgütsel davranış ve destinasyon yönetimi konularında araştırmaları ve yayınları bulunmaktadır. Evli ve 3 çocuk babasıdır.