Turizm Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Orhan BATMAN tarafından TÜBİTAK BİLİM SÖYLEŞİLERİ kapsamında seri konferanslar verildi. 07.12.2023 tarihinde Karasu Atatürk Anadolu Lisesi’nde, 30.11.2023 tarihinde Akyazı Topağaç İmam Hatip Ortaokulu’nda, 23.11.2023 tarihinde Kaynarca Mehmet Akif Ersoy Ortaoku’lunda ve 09.11.2023 tarihinde Serdivan Yazlık İlkokulu’nda bilim söyleşileri gerçekleştirildi. Turizm metaforu kullanılarak yapılan söyleşilerde “sorumlu insan, sorumlu turist” başlığı altında akıl ve vicdan sahibi olan insanın sorumlu olması gerektiği ve çevresini koruması gerektiği mesajı verilmiştir. Ayrıca yapılan bilgilendirme ve gösterimlerde Tübitak’ın öğrencilere ve bilim dünyasına sağladığı imkanlar hakkında bilgiler verilmiştir.