Ana içeriğe atla

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Turizm Fakültesi, Türkiye’nin Sokak Lezzetleri tanıtmak için renkli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Doç. Dr. Özgür Kızıldemir koordinatörlüğünde, Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü öğrencilerinin hazırlığını üstlendiği etkinliğe Turizm Fakültesi akademisyenleri ve öğrencileri katılım sağladı. 
Etkinlik boyunca Türkiye’nin zengin sokak lezzetleri kültürünü yansıtan tavuk tantuni, Çeşme kumru, içli köfte, çiğ köfte, gözleme, halka tatlısı, ıslak hamburger, muhallebi, Adana kebap, tavuklu pilav, Mersin tantuni, Bursa tahinli pide ve köfte ekmek, ayran ve limonata katılımcılara servis edildi. Katılımcılar, Türkiye'nin farklı yörelerine ait sokak lezzetlerini keşfetme şansı bulurken, etkinlik aynı zamanda öğrencilere kültürel bir deneyim sundu. Etkinliğe ayrıca Ülke TV'de yayınlanan "En İyisi Gezmek" programının yapımcısı Harun Şen de konuk oldu. Şen, etkinlikteki lezzetleri deneyerek etkinliğe renk kattı.

Galeri