Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı işbirliği çerçevesinde Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmeliğe uygun olarak, Üniversitemiz Akademik ve İdari personelleri ile Öğrencilerimizin katıldığı  Yangın Söndürme ve Tahliye Tatbikatı düzenlendi.

Tatbikat Üniversitemiz İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı bünyesinde görev yapan Sivil Savunma Uzmanı Serap Karakoç ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'ndan Eğitmen Mehmet Enes SEZEN önderliğinde gerçekleştirildi. Tatbikat çerçevesinde yangın söndürme teknikleri, acil durum tahliyesi, olası yaralanmalar ve alınacak tedbirler, yangınla mücadele ve kurtarma operasyonlarının planlanması gibi konularda hem teorik hem de pratik eğitimler verildi. Personellerimiz ve Öğrencilerimiz için çok faydalı olan bu eğitimde emeği geçen Sivil Savunma Uzmanı Serap Karakoç ile ve Eğitmen Mehmet Enes SEZEN'e katkılarından dolayı teşekkür ederiz.