Ana içeriğe atla

Her yıl 21-27 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında fakültemiz mutfağında, Sakarya'nın coğrafi işaretleri ürünlerinden ''Adapazarı Dartılı Keşkek'' ve ''Adapazarı Islama Köfte'' pişirildi. Eğitmenliklerini Arş. Gör. Mustafa İnanç Kapucuoğlu ve Arş. Gör. Elif Kaymaz'ın yaptığı workshop etkinliği kapsamında pişirilen yemeklerin hazırlanmasında fakültemiz öğrencilerinin de katılımları sağlandı. Etkinlikler kapsamında pişirilen yemeklerin dağıtımı gerçekleştirildi. Coğrafi işaretli yemekler Sakarya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkililerince de tadıldı. Yemek sunumlarının ardından, fakülte dekan yardımcımız ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölüm başkanımız Prof. Dr. Serkan Şengül'ün konuşmacı olarak yer aldığı ''Türk Mutfak Kültürünün İzinde'' isimli söyleşi gerçekleştirildi.